Er zijn meerdere situaties waarin de Song-Smederij gevraagd wordt om een liedje te schrijven. Soms komt de vraag van iemand die terminaal ziek is en een bijzondere herinnering na wil laten. In dat geval ga ik met diegene in gesprek en begin ik vervolgens te schrijven. Tijdens het schrijfproces deel ik alle ontwikkelingen; ik laat stukken tekst lezen zodra deze klaar zijn en ik deel de opnames, zodat er te allen tijde aanpassingen kunnen worden gemaakt. De opnames kunnen ook op CD gedrukt worden, zodat alle dierbaren een eigen herinnering mee naar huis mogen nemen.

De vraag voor een persoonlijk lied komt soms ook van de nabestaanden op het moment dat iemand is overleden. In dat geval ga ik met verschillende familieleden of vrienden in gesprek om een beeld te krijgen van degene die is overleden. Aan de hand daarvan schrijf ik een liedje, dat ik live kom zingen bij de uitvaart. De professionele opname van het liedje wordt binnen twee weken na de uitvaart gemaakt. Ga er wel vanuit dat ik ongeveer drie dagen nodig heb om een liedje te schrijven en in te studeren met mijn pianist. Neem dus zo snel mogelijk contact met mij op als je graag muziek wilt van de Song-Smederij.

Met enige regelmaat krijg ik ook de vraag van mensen om bij uitvaarten te komen zingen met mijn pianist, zonder een nieuw lied te schrijven. Ook dat is mogelijk. We hebben een uitgebreide repertoirelijst waar je uit kunt kiezen. Daarnaast mag je ook altijd één liedje naar eigen keuze aanvragen. Neem even contact op voor meer informatie.
Ook een prachtig persoonlijk nummer?
Mail en volg ons!

mail button